Že práce v kuchyni může být smrtelně nebezpečná, by zřejmě napadlo málokoho. Opak je ale pravdou. Dokazuje to případ mladého kuchaře z Bagdádu, který při přípravě polévky na svatbu spadl do velkého hrnce s polévkou. O několik dní později zemřel v nemocnici, informoval deník New York Post.

Pětadvacetiletý kuchař Issa Ismail připravoval jídlo na svatby a jiné hostiny dlouhých osm let. Osudným se mu stala svatební hostina v polovině června. Otec tří dětí zřejmě uklouznul, spadl do hrnce s vařící polévkou, která se následně vylila na podlahu.

Mladík byl s vážným zraněním okamžitě převezen do nemocnice. I přes veškerou snahu lékařů však po pěti dnech zemřel. Měl totiž popáleniny třetího stupně, které pokrývaly téměř sedmdesát procent jeho těla, popisuje deník.

Po kuchaři zůstaly dvě dcery a půlroční syn, tragédii oznámil médiím otec zesnulého mladíka. Iránská veřejnost připisuje děsivou událost nízkým bezpečnostním standardům v tamních restauracích. Hrnec s vařící polévkou měl totiž být v době nehody položený na podlaze.

Smrtelně nebezpečná však může být také kuchyň v domácnosti. Před pár lety se o tom přesvědčila matka čtyřletého Matthewa z Kentucky, když v místnosti nechala jen na chvíli svého malého syna. Chlapec totiž na lince objevil balení skořice.

Hnědý prášek se mu zřejmě zalíbil, protože ho hned začal jíst. O chvilku později se ovšem Matthew zničehonic začal dusit a zkolaboval. I přes rychlý zásah záchranářů o hodinu a půl později v nemocnici zemřel. Skořice se podle lékařů nedostala jen do jícnu, ale i do dýchacích cest a odtud do plic.